Η εταιρεία «Ελαιόλαδο Πηλίου» κέρδισε το χάλκινο βραβείο στην κατηγορία των υψηλών φαινολών στον διαγωνισμό που διοργάνωσε το Παγκόσμιο Κέντρο Υγείας της Ελιάς, υπό την επίβλεψη του Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Μαγιάτη, γνωστός για την αγάπη και το ενδιαφέρον του για το ελαιόλαδο.

Πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό ετήσιο διαγωνισμό, δεδομένου ότι απονέμει βραβεία σε εκείνους τους παραγωγούς που παράγουν ελαιόλαδο με ισχυρισμούς υγείας, σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΕ 432/2012.

Ένας ισχυρισμός υγείας σημαίνει ότι >5 mg παραγώγων τυροσόλης και υδροξυτυροσόλης, που καταναλώνονται καθημερινά μέσω της κατανάλωσης ελαιολάδων που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία, μπορούν να προσφέρουν προστασία έναντι της οξείδωσης των λιπιδίων στο αίμα.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, κ. Απόστολος Βολιώτης, τόνισε ότι «το βραβείο που έλαβε στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, επιβεβαιώνει τις πλούσιες φαρμακευτικές ιδιότητες του ελαιόλαδου μας, οι οποίες προστατεύονται λόγω των σύγχρονων διαδικασιών παραγωγής που εφαρμόζονται στην επεξεργασία αυτού του πολύτιμου προϊόντος».

Εκατοντάδες δείγματα ελαιόλαδου από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο συμμετείχαν σε αυτόν τον διαγωνισμό.