Τις πλούσιες φαρμακευτικές ιδιότητες που διαθέτει το «Ελαιόλαδο Πηλίου» επιβεβαίωσαν για ακόμη και χρονιά οι χημικές αναλύσεις του τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών αποδεικνύοντας το υψηλής ποιότητας προϊόν που παράγεται από την οικογένεια Βολιώτη στα Άνω Λεχώνια.

Το «Ελαιόλαδο Πηλίου» διαθέτει ήδη τον ισχυρισμό υγείας που σημαίνει ότι περιέχει πέρα από την υπέροχη γεύση και το φρουτώδες χρώμα του, σημαντικές φαρμακευτικές, αντιοξειδωτικές ιδιότητες που το καθιστούν ακόμη πιο ελκυστικό και ωφέλιμο για τον καταναλωτή.

Και αυτή την κατάκτηση η οικογένεια Βολιώτη συνεχίζει να τη διαφυλάσσει κάθε χρόνο αναβαθμίζοντας μάλιστα το προϊόν της.

Στο πλαίσιο της συνέπειας που τη διακρίνει απέναντι στο καταναλωτικό κοινό, η οικογένεια Βολιώτη απέστειλε και φέτος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών δείγματα από το Αγουρέλαιο Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο για να αποτυπωθούν οι φαρμακευτικές του ιδιότητες.

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, καθώς αποδείχθηκε πως οι πολυφαινόλες του Αγουρέλαιου ήταν σε ακόμη πιο υψηλά επίπεδα σε σχέση με τα προηγούμενα που σημαίνει για τον καταναλωτή ακόμη μεγαλύτερη προστασία από διάφορες παθήσεις.

Εξαιρετικά αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων που πραγματοποιήθηκαν από τον Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών γνωστοποιήθηκαν στην επιχείρηση της οικογένειας Βολιώτη πριν από λίγες ημέρες και είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά.

Πιο συγκεκριμένα η συγκέντρωση στις πολυφαινόλες ανά μιλιγκράμ ανέρχονται στις 517 δείχνοντας το υψηλό επίπεδο του ισχυρισμού υγείας του «Ελαιόλαδου Πηλίου».
Μάλιστα στα σχόλια της χημικής ανάλυσης οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Αθηνών σημειώνουν για το Αγουρέλαιο Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο πως «τα επίπεδα της ελαιοκανθόλης είναι ανώτερα του μέσου όρου των δειγμάτων διεθνούς δειγματοληψίας ελαιολάδων (135 mg/kg) που συμπεριλήφθησαν στη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο University of California Davis. Η ημερήσια κατανάλωση 20 γρ από το αναλυθέν δείγμα παρέχει 10.3 mg παραγώγων τυροσόλης και υδροξυπυροσόλης. Τα ελαιόλαδα που περιέχουν >5 mg ανά 20 γρ. ανήκουν στην κατηγορία λαδιών που προστατεύουν από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος σύμφωνα με τον κανονισμό 432/2012 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται ότι οι ουσίες Ελαιοκανθάλη και Ελασσίνη διαθέτουν σημαντική βιολογική δράση και σε αυτές έχουν αποδοθεί αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες».

Ο υπεύθυνος της επιχείρησης «Ελαιόλαδο Πηλίου» κ. Απόστολος Βολιώτης δήλωσε πως «είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, γιατί το ελαιόλαδό μας, όχι μόνο διατηρεί τις πλούσιες φαρμακευτικές του ιδιότητες, αλλά και τις αυξάνει. Η επιχείρησή μας θεωρεί αυτονόητο ότι κάθε χρόνο πρέπει να γίνεται από το αρμόδιο τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών χημική ανάλυση του ελαιόλαδου που παράγουμε, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός υγείας τον οποίο ήδη διαθέτουμε. Αυτό πράξαμε και φέτος αποστέλλοντας στο Τμήμα Φαρμακευτικής δείγματα από το Αγουρέλαιο Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο και τα αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικά, καθώς οι πολυφαινόλες, που είναι και ο δείκτης της φαρμακευτικής αξίας του ελαιόλαδου, ήταν ακόμη περισσότερες. Συνεπώς εξασφαλίζουμε στους πελάτες μας ελαιόλαδο το οποίο τους προσφέρει υπέροχη γεύση και αίσθηση στο φαγητό τους, αλλά παράλληλα τους προστατεύει και από διάφορες παθήσεις. Και αυτό συνιστά μια διπλή κατάκτηση για την επιχείρησή μας».

Υπενθυμίζεται πως εδώ και λίγο καιρό το «Ελαιόλαδο Πηλίου» έχει ενταχθεί στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ», με την επιχείρηση να καλύπτει στο έπακρο ένα από τα απαιτούμενα κριτήρια που είναι ωφελιμότητα των προϊόντων της για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *