Μια ξεχωριστή εμπειρία που πρέπει να ζήσετε

Ξεναγηθείτε στο ελαιοτριβείο μας

Το ελαιοτριβείο της οικογένειας Βολιώτη στα Άνω Λεχώνια, μόλις δεκαπέντε λεπτά από τον Βόλο, λειτουργεί και ως επισκέψιμος- εκθεσιακός χώρος. Καθημερινά από το πρωί μέχρι το βράδυ προσφέρεται σε όλους η ευκαιρία μιας ξενάγησης στις εγκαταστάσεις μας που θα σας μείνει αξέχαστη.

Σχολεία, φοιτητές, σύλλογοι, φορείς, τουριστικά γραφεία αλλά και ο οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται, μπορεί να επισκεφθεί τους φιλόξενους χώρους μας κατόπιν ραντεβού και να μυηθεί στα μυστικά της αγροτικής δημιουργίας, να γνωρίσει και να δει πώς παράγεται το πολυβραβευμένο «Ελαιόλαδο Πηλίου».

Η ξενάγηση, ένα ταξίδι στον χρόνο

Η επίσκεψη στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μας είναι ένα ταξίδι στον χρόνο.

Οι άνθρωποι του ελαιοτριβείου μας με την εμπειρία και τις γνώσεις τους θα σας μυήσουν σε όλη της διαδικασία της παραγωγής του ελαιόλαδου, από τη στιγμή που συλλέγονται οι περίφημες ελιές του Πηλίου μέχρι που το προϊόν τυποποιείται στις συσκευασίες.

Το «πάτημα» της ελιάς

Στο ελαιοτριβείο μας η παράδοση συναντά την τεχνολογία, το παρελθόν σμιλεύεται με το μέλλον.

Στη διάρκεια της ξενάγησής σας θα μάθετε για την πηλιορείτικη ελιά που είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο, θα ενημερωθείτε για τους τρόπους παραγωγής των ποικιλιών μας σε ελαιόλαδο που διαθέτουμε, όπως το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το βιολογικό έξτρα παρθένο, το αγουρέλαιο, το αρωματικό έξτρα παρθένο, θα δείτε τις υποδομές και τις δεξαμενές που χρησιμοποιούνται και θα γευτείτε το γνωστό σε όλους «πάτημα» της ελιάς.

Επίσης θα γνωρίσετε την αξία του κάθε μηχανήματος στα στάδια επεξεργασίας και τυποποίησης του ελαιόλαδου και θα περιηγηθείτε στους χώρους αποθήκευσης.

Κατά την διάρκεια της ελαιοκομικής περιόδου, από τον Οκτώβρη μέχρι και τον Ιανουάριο μπορείτε να δείτε όλα τα στάδια της εξαγωγής ελαιολάδου, τηρώντας φυσικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η οικογενειακή μας επιχείρηση σας προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία του αγροτουρισμού.

Elaiolado Piliou - Voliotis Family
153

Η εμπειρία της γευσιγνωσίας

Το επόμενο στάδιο της ξενάγησης περιλαμβάνει την γευσιγνωσία. Μπορείτε να απολαύσετε είδη που περιλαμβάνουν ως βασικό συστατικό τους το υπέροχο, γεμάτο άρωμα και χρώμα, ελαιόλαδό μας και να γνωρίσετε ακόμη καλύτερα τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Μέσα από τοπικές γεύσεις θα αισθανθείτε την αξία του Ελαιόλαδου Πηλίου, πλούσιου σε πολυφαινόλες και άλλες αντιοξειδωτικές ιδιότητες που προστατεύουν τον οργανισμό μας.

Εσείς ρωτάτε, εμείς απαντάμε

Η συζήτηση με τους ανθρώπους που βιώνουν καθημερινά και για χρόνια τη λειτουργία του ελαιοτριβείου, θα σας προσφέρει πολύτιμες γνώσεις. Έχοντας ήδη γνωρίσει τους χώρους μας μπορείτε να τους απευθύνετε, όποια ερώτηση θέλετε, να λύσετε τυχόν απορίες και να μάθετε ακόμη περισσότερα για τη διαδικασία παραγωγής, τις ποικιλίες του ελαιόλαδού μας, τις μεθόδους που χρησιμοποιούμε για ένα από τα ουσιαστικότερα στοιχεία της διατροφής μας που είναι το ελαιόλαδο.

Θα γίνετε σίγουρα σοφότεροι και θα ξέρετε να επιλέγετε το καλό, θρεπτικό και ποιοτικό ελαιόλαδο.

Ο εκθεσιακός χώρος

Η όμορφη ξενάγηση ολοκληρώνεται στον εκθεσιακό μας χώρο, όπου μπορείτε να δείτε τις ποικιλίες του «Ελαιόλαδου Πηλίου» στις καλαίσθητες συσκευασίες διαφόρων μεγεθών και να λάβετε ενημερωτικά φυλλάδια που θα σας υπενθυμίζουν τις ευχάριστες στιγμές που ζήσατε στο ελαιοτριβείο μας.

Απολαύστε μια ξεχωριστή μέρα!
Ξεναγηθείτε στο ελαιοτριβείο της οικογένειας Βολιώτη στα Άνω Λεχώνια Πηλίου Μαγνησίας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Κλείστε μια ξενάγηση στα τηλέφωνα επικοινωνίας ή στο email που φαίνονται στη σελίδα μας και μυηθείτε και εσείς στα μυστικά της αγροτικής δημιουργίας του πιο αγνού υλικού του τόπου μας.