Η Οικογένεια

Το πρώτο ελαιοτριβείο της οικογένειας Βολιώτη ξεκίνησε την λειτουργία του στο χωριό Άγιος Βλάσιος Πηλίου το 1969.

Δίνοντας έμφαση στην άρτια οργάνωση και δείχνοντας σεβασμό στον παραγωγό και τον καταναλωτή δημιουργήθηκε το “Ελαιόλαδο Πηλίου”. Το 1981 το Ελαιοτριβείο μεταφέρθηκε σε καινούργιες εγκαταστάσεις στη περιοχή των Άνω Λεχωνίων, σε ένα μεγάλο και ανακαινισμένο χώρο, όπου πραγματοποιούνται οι διαδικασίες παραγωγής, από την συλλογή των ελαιών μέχρι και την διάθεση του λαδιού.

Συνεχίζοντας την παράδοση και επενδύοντας διαρκώς σε νέο τεχνολογικό εξοπλισμό, η οικογένεια έχει αναπτύξει σχέσεις υγιούς συνεργασίας και άμεσης εξυπηρέτησης με το καταναλωτικό κοινό, συνδυάζοντας παράλληλα την ποιότητα των προϊόντων με τις προσιτές τιμές. Μένοντας πιστοί στις αρχές της περιβαλλοντικής ηθικής και ανταποκρινόμενη στις νέες προκλήσεις, η οικογένεια Βολιώτη επεξεργάζεται, τυποποιεί και διαθέτει προϊόντα ελαιόλαδου άριστης ποιότητας και γεύσης, με ξεχωριστό άρωμα και μαγευτικό χρώμα.

Το ελαιοτριβείο

Το ελαιοτριβείο λειτουργεί με τις πιο σύγχρονες μεθόδους, ενώ καλύπτει όλα τα τελευταία πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα όπως η άθερμη επεξεργασία με ψυχρή έκθλιψη (Βιολογικό ελαιόλαδο), ενώ διαθέτει επίσης πιστοποιήσεις ISO 9001:2015 & FSSC 22000(version 5.1). Από το 2019, στο εργοστάσιο έχει εγκατασταθεί νέος τεχνολογικός εξοπλισμός που εισάγει τη διύλιση του ελαιόλαδου χωρίς νερό. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται ακόμη μεγαλύτερη αντοχή, διατροφική αξία και γεύση στο παραγόμενο ελαιόλαδο, προσφέροντας νέα δυναμική στην οικογενειακή επιχείρηση. Τα τελευταία χρόνια το ελαιοτριβείο είναι ανοιχτό για το κοινό, όπου οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια περιήγηση στο μύλο και να δοκιμάσουν τα προϊόντα ελαιόλαδου, από τις 08:00 έως τις 22:00 καθημερινά.

Βραβείο Ισχυρισμού Υγείας

Το άθερμο ελαιόλαδο είναι καθοριστικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού καρδιάς, εντέρων, στομαχιού, μυαλού.

Για να λέγεται ένα ελαιόλαδο άθερμο και έξτρα παρθένο πρέπει να έχει παραχθεί:

1) Από αρίστης ποιότητας ελιές και η συγκομιδή την κατάλληλη χρονική στιγμή.

2) Άθερμη επεξεργασία με πραγματική ΨΥΧΡΗ ΕΚΘΛΙΨΗ και χωρίς την παρεμβολή νερού.

3) Χωρίς φυγοκέντριση σε κανένα στάδιο της επεξεργασίας, η οποία σε συνεργασία με το ζεστό νερό καίνε τις πολυφαινόλες και τις παρασύρουν στα απόβλητα.

Η θρεπτική αξία του άθερμου παρθένου ελαιολάδου ξεχωρίζει από το άρωμα, το χρώμα, τη γεύση του και την παχύρευστη υφή του.

Η ελαιοκανθάλη, ουσία του παρθένου ελαιολάδου, απέδειξε στην έρευνα ότι έχει ευρεία επίδραση σε ασθένειες όπως Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον, έμφραγμα και εγκεφαλικό, ρευματοειδή αρθρίτιδα, διαβήτη Τύπου II, και ακόμη περισσότερο στο άγχος.

Το άθερμο ελαιόλαδο, το αγιασμένο αυτό προϊόν της φύσης, συμβάλλει καθοριστικά στην υγεία αυτού που το καταναλώνει. Στα σημερινά χρόνια, μετά από έρευνες, χρησιμοποιείται ως φαρμακευτικό προϊόν.

Το άθερμο ελαιόλαδο είναι ο φρουτοχυμός της ελιάς και είναι φάρμακο!

Βραβεία Αναγνώρισης

Με πάνω από 70 χρόνια εμπειρίας στην παραγωγή ελαιολάδου, η οικογένεια Βολιώτη έχει λάβει πολλά βραβεία, αναγνώριση και σημαντικές διακρίσεις. Από το 2015, λόγω της υψηλής ποιότητας και του πλούσιου αρώματος του, το «Ελαιόλαδο Πηλίου» έχει γίνει ευρέως γνωστό και συμμετέχει ενεργά στην ελληνική και παγκόσμια αγορά. Παράλληλα, η εταιρεία συμμετέχει σε ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό επισκεπτών και εκπροσώπων, δίνοντας έμφαση στα οφέλη του ελαιολάδου, παρουσιάζοντας τη γεύση που του δίνει το έδαφος του Πηλίου.